REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Dr. Rimantas Jonas Dagys. Ar galime tikėtis išminties iš liberalios valdančiosios koalicijos?

Mes nepamirštame pasididžiuoti savo nepriklausoma energetikos sistema, nors realiai kol kas vis dar esame sujungti su Rusijos energetikos sistema ir, iš esmės, elektrą semiame iš to paties „elektros tvenkinio“, į kurį energiją supila ir Rusija.

Aišku, šioje srityje, palyginus su vokiečiais, atrodome geriau. Gal todėl noras pasirodyti dar geriau pagimdė naują valdymo „perlą“.

Karas Ukrainoje energetikos ir daugelį kitų sričių padarė sunkiai prognozuojamas. Sveikas protas sakytų, kad rinkos liberalizavimas kone karo sąlygomis nėra išmintingas sprendimas. Tačiau valdantieji pradėjo „drąsią“ elektros tiekimo reformą, nuo kurios, „kaip ir dera“, pirmiausia nukentėjo labiausiai pažeidžiami kaimo gyventojai. Ir neaišku, ar nenukentės dar daugiau nei 180 tūkst. gyventojų, pasirinkusių elektros tiekėją „Perlas Energija“. Už ją garantavo Vyriausybė, kuri ir sakė, kad privatūs tiekėjai yra geriau; pažangios privačios kompanijos bus geriau už valstybinę įmonę, o mes gi norime būti pažangiais lyderiais.

Taigi, valdantieji, nepaisydami akivaizdžių grėsmių ir sakydami, kaip tai bus gerai, ėmėsi kone prievartiniu būdu vykdyti liberalizavimo politiką bei versti vartotojus pasirinkti elektros tiekėją. O energetikos reformos „perlas“ pasirodo yra dirbtinis: sužinojome, kad už elektrą mokėsime kone 100 brangiau nei švedai. Gana ciniškai atrodo, kad Vyriausybė skatino gyventojus „protingai“ pasirinkti tiekėją, patys netinkamu laiku pradėję reformą. Matyt žodis „išmintis“ yra svetimas valdantiesiems.

Gana ciniškai atrodo, kad VYRIAUSYBĖ skatino gyventojus „protingai“ pasirinkti tiekėją, patI netinkamu laiku pradėjUSI reformą. Matyt žodis „išmintis“ yra svetimas valdantiesiems.

„Kaip ir dera“, ministrė pirmininkė kaltės nejaučia, nes, anot jos, kalti žmonės, neteisingai pasirinkę elektros tiekėją! Nemanau, kad ji galės pasakyti, kas mūsų pasaulyje vyks po trijų mėnesių, bet iš žmonių tas reikalaujama. Deja, reikia suprasti, kad „kieta“ reforma bus tęsiama iš esmės jos nekoreguojant. Nesinorėtų tikėti, kad reformos vykdytojai norėjo, kad taip atsitiktų, nes gal tiesiog jie neišmano, ką daryti. Apie tai liudija ir nerišlūs jų pasiteisinimai. Arba gal tiesiog vykdome pertvarką, kuri naudinga interesų grupėms, bet ne gyventojams.

Beje, malkos ir kuro granulės irgi brangsta jau kartais. Čia jau neprisidengsi argumentais apie Europos biržose kylančias elektros kainas. O gal jau miškai ne mūsų? Žiniasklaida atkreipė dėmesį į neįgyvendinamas mūsų miškų saugojimo programas, vadinasi kirtimai nemažėja. Vargu, ar mažės ir ateityje, nes miškus dabar prižiūri ir įgyvendina iš esmės ne miškininkai, bet „medkirčiai”. Jų interesas – pelnas, natūralu kad jie to ir siekia, bet neteko girdėti, kad valdžia labai domėtųsi, ar jis pagrįstas, nors tai jų pareiga. Nors ko čia stebėtis, kad gamta ir biologijos mokslai nėra stiprioji mūsų valdančiųjų pusė. Galime pasiguosti, kad mažai su biologija draugauti nori ne tik mūsų liberali dauguma. Štai JAV Senato nariai demokratai, kaip ir abejojantys savo tapatybe mūsiškiai, mano, kad vaikus gali gimdyti ne tik moterys. Nejaukus chaosėlis pasaulio pažinime?

Štai JAV Senato nariai demokratai, kaip ir abejojantys savo tapatybe mūsiškiai, mano, kad vaikus gali gimdyti ne tik moterys.

Matome, kokie sudėtingi ir pavojingi procesai vyksta pasaulyje. Norėtųsi nuoseklios, išmintingos ir nechaotiškos užsienio politikos. Visi sutariame, kad Ukrainos pergalė yra mūsų gyvybinis interesas. JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelozi) aplankė Taivaną, nors, kaip skelbė žiniasklaida, Baltieji rūmai nelabai tam pritarė. Bet Atstovų Rūmų pirmininkė (beje, save priskirianti katalikams, nors jai jos arkivyskupijoje už abortų skatinimą uždrausta teikti Komuniją) ten nuvyko. Gal ir iš gerų ketinimų, bet tai pakurstė aistras regione ir padidino riziką kilti naujam konfliktui su Kinija, kuriame dalyvautų JAV. Kiekvienas pamėginkime atsakyti į klausimą ,ar konfliktas padėtų Ukrainai kare su Rusija? Jeigu ne, tai kodėl ir ar apskritai išmintinga ten paskui buvo vykti mūsų susisiekimo viceministrei? Norėtųsi tikėti, kad mes nuoširdžiai norime padėti Ukrainai.

Mūsų „LGBT fanai“ pradėjo „keikti“ „Amnesty International“, kaltindami organizaciją dirbant Rusijai. Aš irgi tam pritariu, bet mūsų liberalų uzurpuota žiniasklaidos dauguma kukliai nutyli, kad ši organizacija yra uoli LGBT ideologijos propaguotoja! Kas galėtų paneigti, kad V. Putinas turi daug talkininkų šioje komunistines idėjas puoselėjančios ideologijos šalininkų tarpe? Juk kas mums blogiau, jam geriau! Jam tik geriau, kad pas mus gimstamumo rodikliai dėl šeimos ardymo politikos per pastaruosius metus smarkiai nukrito.

Valdantieji labai mėgsta patriotines kalbas. Jie nevengia kalbomis rodyti pagarbą žmonėms, kovojusiems už Lietuvą. Tuo tarpu pensijos politiniams kaliniams ir tremtiniams Lietuvoje kelis kartus mažesnės, nei tokia pati pensija Latvijoje ar Estijoje. Šiuo metu ji yra „net” 69 eurai per mėnesį. Infliacijai įveikti nuo liepos 1-os pridėti dar 6 eurai.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

12 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte