REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Naujoji Lenkijos valdžia nestabdo: likviduos visą visuomeninę žiniasklaidą

ŠaltinisAFP-BNS

Naujasis Lenkijos kultūros ministras trečiadienį paskelbė, kad visa visuomeninė žiniasklaida, kuri buvo laikoma ankstesnės vyriausybės ruporu, prieš restruktūrizavimą bus likviduota.

Bartlomiejus Sienkiewiczius (Bartlomejus Senkevičius) pareiškė, kad šis žingsnis užtikrins visuomeninių televizijos ir radijo stočių bei nacionalinės naujienų agentūros PAP darbą ir restruktūrizavimą išvengiant darbuotojų atleidimo, rašoma pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“).

„Likvidavimo statusą bet kuriuo metu gali atšaukti savininkas“, t. y. valstybė, parašė jis. 

Šie veiksmai, kaip manoma, dar labiau paaštrins priešpriešą tarp vyriausybės ir prezidento Andrzejaus Dudos (Andžejaus Dudos) – ankstesnės vyriausybės sąjungininko, kuris kritikuoja šias vyriausybės reformas ir vetavo subsidijas valstybinei žiniasklaidai.

Šį mėnesį į valdžią atėjo ministro pirmininko Donaldo Tusko probriuseliška vyriausybė, pakeitusi aštuonerius metus šalį valdžiusią dešiniųjų partiją „Teisė ir teisingumas“ (PiS). 

Praėjusią savaitę vyriausybė atleido prieštaringai vertinamų visuomeninių žiniasklaidos priemonių vadovybę, paaiškinusi, jog nori atkurti „nešališkumą“ po to, kai šios žiniasklaidos priemonės buvo nuolat kaltinamos tendencingu pranešimų rengimu, vyriausybės propagandos transliavimu ir žodiniais išpuoliais prieš opoziciją šalį valdant PiS.

Dėl šio žingsnio PiS įstatymų leidėjai, kurie reformas vadina kėsinimusi į žiniasklaidos laisvę, surengė sėdimąjį streiką visuomeninio transliuotojo pastate. 

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

3 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte