REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Raginama atlikti archeologinių atradimų Izraelyje tarpusavio vertinimą

Žymiausi Izraelio archeologai ir tyrėjai pasmerkė, jų nuomone, nepakankamą priežiūrą, kai buvo padaryta daugybė archeologinių atradimų, įskaitant neseniai paskelbtus profesoriaus, teigiančio, kad iššifravo istorinius Biblijos laikų užrašus, pranešimus.

Daugiau nei 30 mokslininkų neseniai pasirašė atvirą laišką, kuriame pabrėžė, kad prieš viešai skelbiant spaudoje apie archeologinius atradimus būtina atlikti tarpusavio vertinimą ir skelbti išvadas „moksliškai”.

Laiške neįvardijami konkretūs mokslininkai, tačiau jis rašomas po kelių Gershono Galilo (Geršono Galilo) pranešimų. Biblijos studijų profesorius emeritas ir buvęs Haifos universiteto Žydų istorijos katedros vedėjas teigia iššifravęs keletą užrašų, tarp jų ir vieną, kuriame yra biblinio Judėjos karaliaus Ezekijo vardas.

„Nors mes visi pripažįstame, kad galima informuoti spaudą apie radinius prieš juos paskelbiant (ir daugelis iš mūsų tai daro, įskaitant ir mane), pagrindinė mintis buvo ta, kad jei teigiama, jog radiniai yra sensacingi ir novatoriški, jie turėtų būti išsamiai paskelbti akademinėje spaudoje prieš viešai skelbiant sensacingus teiginius”, – laišką pasirašęs Bar-Ilano universiteto profesorius Arenas Maeiras (Arenas Maeiras), praneša „The Christian Post”.

„Priešingu atveju neįmanoma įsitikinti, ar šie teiginiai yra pagrįsti. Taip turėtų būti daroma visuose moksliniuose tyrimuose”.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte