REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Popiežius jaunimui: žiūrėkite vieni į kitus, o ne į mobiliųjų telefonų ekranus

ŠaltinisCNA

Popiežius Pranciškus paragino jaunus žmones atitraukti akis nuo mobiliųjų telefonų ekranų ir užmegzti akių kontaktą su aplinkiniais žmonėmis.

Gruodžio 15 d. susitikime su jaunimo grupėmis, priklausančiomis Italijos katalikų veikimui („Azione Cattolica“), popiežius perspėjo, kad „šiandien berniukams ir mergaitėms kyla didelis pavojus – praleisti dienas, prieš akis laikant mobiliojo telefono ekraną”.

„Mūsų akys skirtos žvelgti į kitų akis. Jos buvo sukurtos ne tam, kad žiūrėtų į virtualų pasaulį, kurį laikome savo rankose, bet kad žvelgtų į dangų, į Dievą ir į akis tų, kurie gyvena šalia mūsų”, – teigė popiežius.

Popiežius Pranciškus Vatikane susirinkusiems vaikams ir paaugliams sakė nepamiršti, kad Jėzus moko, jog „kiekvienas žmogus yra svarbus”.

Jis sakė, kad Viešpačiui ypač rūpi ne „turtingieji ir galingieji” ar „tie, kurie puikuojasi ant blizgių žurnalų viršelių ar televizijoje, bet mažiausieji, vargšai, pamirštieji, atstumtieji, tie, kurie niekam nerūpi”.

„Pasaulyje, kuris linkęs mus izoliuoti, suskaldyti ir supriešinti vienus su kitais… paslaptis yra būtent rūpestis kitais”, – sakė popiežius.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte