REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

„Lietuvos šeimų sąjūdis”: esame šmeižiami ir cenzūruojami

„Lietuvos šeimų sąjūdis” (toliau – LŠS) išplatino viešą pareiškimą, kuriuo paneigė „šmeižto kampaniją”.

Pareiškime teigiama, kad šiuo metu yra „ciniškai naudodamasi ukrainiečių tautos drama” norint apjuodinti organizaciją.

Taip pat pranešime daug kalbama apie cenzūrą: „Lietuvos politinį lauką privatizavusios valdančiųjų grupuotės iš paskutiniųjų stengiasi sunaikinti savo antikonstitucinių veiksmų kritikus, įvesti cenzūrą, kelių valstybę privatizavusių grupuočių diktatūrą ir žūt būt priimti Partnerystės, Neapykantos kalbos, Stambulo konvencijos ratifikavimo ir kitus prigimtinės šeimos teises iš esmės pažeidžiančius antikonstitucinius įstatymus”.

Sąjūdžio manymu, „valdantieji naudojasi karu totaliai pilietinės visuomenės kontrolei toliau stiprinti ir diktatūrai įvesti. Jie nebijo atskirų, įbaimintų ir nepatenkintų žmonių, bet paniškai bijo organizuotos piliečių jėgos”.

Sąjūdis teigia, kad jis šiuo metu tapo cenzūros taikiniu.

„Ateinantį „Didįjį šeimos gynimo maršą 2022″ (toliau – DŠGM22) bandė uždrausti. Stengiamasi žūt būt LŠS sukompromituoti ir atskirti nuo žmonių, tam pasitelkiant melą, manipuliacijas ir provokacijas”.

LŠS pranešime paaiškinama, kas jų manymu yra tos manipuliacijos. „Pastaruoju metu pradėta šmeižto kampanija, socialiniuose tinkluose ir sisteminėje žiniasklaidoje masiškai skleidžiant melą apie tai, kad Lietuvos šeimų sąjūdis pasisako prieš Ukrainą ir remia Rusijos agresiją”.

Sąjudis neigia tokias kalbas argumentuodamas: „Pačią pirmąją Rusijos agresijos Ukrainoje dieną vienas iš pirmųjų paskelbė oficialų pareiškimą, kuriame aiškiai ir nedviprasmiškai pareiškė savo organizacijos poziciją – mes esame su ukrainiečių tauta”.

Be kita ko, pranešime primenama: „Tuo tarpu net kai kai kurios „opozicinės” ir „nesisteminės” partijos iki šiol nėra paskelbusios jokių viešų, oficialių savo organizacijos pareiškimų apie karą. Savo pareiškime aiškiai išvardinome mūsų reikalavimus šalies vadovams, į kuriuos mums net nebuvo atsakyta”.

Sąjūdiečiai teigia padėję Ukrainos šeimos tiek, kiek sugebėjo. „Kiek galėjome, padėjome ukrainiečių, karo pabėgėlių šeimoms, nes mes atstovaujame šeimų interesus, ir tai yra mūsų tikslas. Rinkome iš Lietuvos žmonių informaciją apie galimybes apgyvendinti ukrainiečių šeimas, teikėme adresus ukrainiečių bendrijoms, veikiančioms šalyje”, – pabrėžia jie.

LŠS teigia, kad jiems neleidžiama pasisakyti šiais klausimais šalies žiniasklaidoje.

Sąjūdis pranešimo pabaigoje dar kartą pabrėžė, kad smerkia Rusijos agresiją Ukrainoje ir buvo, yra ir bus su ukrainiečių tauta ir jos šeimas kovoje už savo Tėvynę.

LŠS taip pat paneigė kalbas apie planuojamą Rusijos vėliavų naudojimą būsimame šalies šeimų renginyje.

„Priešiškų šalių simboliką draudžia Lietuvos Respublikos įstatymai, kurių bus besąlygiškai laikomasi. Apie bet kokius slapta prasismelkusius į DŠGM22 provokatorius apsauga nedelsiant praneš policijai apie vykdomą nusikaltimą ir jie bus pašalinti iš renginio”, – žada Sąjūdis.

Sąjūdiečiai viltingai sako: „Mes tikime, kad Lietuvos žmonės mato viską ir supranta, kas yra daroma ir ko siekiama. Kviečiame Lietuvos šeimas ir vaikus, senelius ir anūkus, jaunus ir senus, visus neabejingus savo Tėvynės ateičiai atvykti ir dalyvauti Lietuvos šeimų šventėje, kuri įvyks gegužės 15-tąją – Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu ši diena minima kaip Šeimos diena.

„Mūsų yra daug, o šeimos, mūsų kalbos ir Konstitucijos naikintojų – tik melo ginama saujelė. Prigimtinė šeima, tradicinės vertybės ir valstybė bus apsaugotos”, – pranešimą užbaigia LŠS.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

4 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte