REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

JAV švietimo sekretorius grasina uždaryti didžiausią krikščionišką universitetą

ŠaltinisFOX NEWS

JAV švietimo sekretorius Miguelis Cardona pažadėjo uždaryti Didįjį Kanjono universitetą (Grand Canyon University, GCU), didžiausią krikščioniškąjį universitetą šalyje, kaltindamas jį „grobuonišku“ mokesčio už mokslą didinimu „siekiant pelno“. Apie tai praneša Foxnews.

Universiteto pareigūnai į išpuolius atsakė interviu „Fox News Digital“, sakydami, kad „represijas lemia gilus sekretoriaus šališkumas“.

Didžiojo Kanjono universitetas buvo įkurtas 1949 m. Finikse, Arizonos valstijoje, kaip didžiausias privatus krikščioniškas universitetas. Balandžio 10 d. per Atstovų Rūmų asignavimų komiteto posėdį, atsakydamas į respublikonės Rosos DeLauro prašymą, sekretorius užsipuolė universitetą ir panašias institucijas.

„Mes skyrėme didžiausią istorijoje baudą universitetui, kuris melavo apie faktinį mokestį už mokslą, ir išbraukėme jį iš IV antraštinės dalies universitetų sąrašo. Imamės griežtų priemonių, kad ne tik juos uždarytume, bet ir pasinaudotume jų pavyzdžiu kaip pamoka visiems, kurie pelnosi iš studentų”, – sakė jis.

GCU universitetas apskundė 37,7 mln. dolerių baudą, kurią departamentas universitetui skyrė lapkričio mėn.

Cardonos kaltinimus su pažadu uždaryti universitetą paneigė universiteto atstovas spaudai. „GCU mano, kad vieši sekretoriaus pareiškimai yra įžeidžiantys ir kurstantys, nes jie yra teisiškai ir faktiškai neteisingi ir jiems nepritaria nė viena iš kitų 26 reguliavimo ir akreditavimo institucijų, kurioms GCU yra atskaitingas“, – sakė atstovas spaudai.

Netrukus prieš skandalingus ministro pareiškimus judėjimas „Amerikos principų projektas“ (angl. American Principles Project) paskelbė peticiją „krikščioniškoms aukštosioms mokykloms ginti“.

„Šią peticiją teikiame protestuodami prieš precedento neturinčius Joe Bideno administracijos išpuolius prieš didžiausius mūsų šalies krikščioniškuosius koledžus“, – paaiškino APP politikos direktorius Johnas Schweppe. – Reikalaujame, kad administracija nutrauktų savo kryžiaus žygį prieš aukštąjį mokslą ir suteiktų studentams teisę rinktis jų vertybes atitinkančias mokyklas“.

Kovą su melagingais kaltinimais universitetui taip pat remia Goldvoterio institutas, žmogaus teisių grupė. Vasario mėn. ji federaliniam teismui pateikė ieškinį prieš Švietimo departamentą dėl jo „atsisakymo pateikti valstybinio audito duomenis“, dėl kurio GCU buvo skirta 37,7 mln. dolerių bauda.

Žmogaus teisių aktyvistai įsitikinę, kad šie duomenys „gali pateikti visuomenei įrodymus, jog įvairios federalinės agentūros koordinuotai, remdamosi itin abejotinais ir melagingais kaltinimais, sąmoningai puolė sėkmingai veikiantį universitetą“.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte