REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Kaune vyko Pasaulinės Gyvybės dienos renginiai

„Bažnyčią galime suvokti kaip vynmedį, kurio šakelės maitinasi tais pačiais gyvybės syvais, yra vienybėje su Vynmedžiu ir vieni su kitais tarpusavyje“, – Kauno arkikatedroje sakė jos klebonas, Kauno I dekanato dekanas monsinjoras Vytautas Grigaravičius, šį Gyvybės sekmadienį paskelbęs Evangeliją pagal Joną apie vynmedį ir šakeles (15, 1–8).

Šiose pagrindinėse šv. Mišiose melstasi už visus puoselėjančius gyvybės kultūrą savo šeimose bei įvairiose tarnystėse, kurios atliekamos Bažnyčioje ir visuomenėje, ypač sveikatos ir socialinės apsaugos, švietimo ir žiniasklaidos srityse.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centras, pakvietęs į bendrą maldą arkikatedroje, savo parengtoje ir paskelbtoje Visuotinėje maldoje pakvietė melstis ir už nesmurtinės – meilės – kultūros skleidimą, kad neprireiktų ginklų, kartu priminė, jog žmogui, kurio gyvybė atimama ir pražudoma tiek karuose, tiek ir taikos sąlygomis, reikia Dievo apsaugos ir palaimos.

Gyvybės dieną Lietuvoje paskutinį balandžio sekmadienį švenčiame nuo 1998 m. Pasaulinę gyvybės dieną pakvietė švęsti šv. Jonas Paulius II, kuris enciklikoje „Evangelium vitae“ (1995) apie žmogaus gyvybės vertę bei neliečiamumą, be kita, užrašė:

„Kuo įtaigiausiai kreipiuosi į visus Bažnyčios narius, gyvybės tautą, stojančią už gyvybę, kad visi drauge galėtume pasiūlyti mūsų pasauliui naujus vilties ženklus“ (EV, 6).

Taip pat Kauną, jo centrą ir senamiestį balandžio 28-ąją užplūdusiame bėgimo maratone dalyvauta su prasminga bėgimo intencija – už meilę, šeimą, gyvybę!

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte