REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Italijos premjerė Giorgia Meloni kandidatuos į EP

ŠaltinisAFP-BNS

Italijos premjerė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) sekmadienį paskelbė, kad dalyvaus artėjančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą (EP). 

G. Meloni dešiniųjų partija „Italijos broliai“ (it. Fratelli d’Italia) 2022 metais laimėjo Italijos visuotinius rinkimus. 

Turėdami G. Meloni sąrašo viršuje, „Italijos broliai“ sieks pasinaudoti savo nacionaliniu populiarumu Europos Sąjungoje. Tačiau ES taisyklės draudžia laimėtojams, užimantiems premjero postą, dirbti EP. 

„Europoje norime padaryti lygiai tą patį, ką 2022 metų rugsėjo 25 dieną padarėme Italijoje – sukurti daugumą, kuri sutelktų dešiniųjų jėgas ir pagaliau pasiųstų kairiuosius į opoziciją net ir Europoje!“, – teigė Italijos premjerė.  

Sekmadienį sakydama kalbą G. Meloni gyrė savo koalicinės vyriausybės pusantrų metų darbo rezultatus ir, pasak jos, pastangas kovoti su nelegalia imigracija, apsaugoti šeimas ir ginti krikščioniškąsias vertybes.

Vėliau ji paskelbė, kad nusprendė kandidatuoti į EP. 

„Darau tai, nes noriu paklausti italų, ar jie patenkinti tuo, ką darome Italijoje ir ką darome Europoje“, – sakė ji, teigdama, kad tik ji gali suvienyti Europos konservatorius.

„Tai darau todėl, kad esu ne tik „Italijos brolių“ pirmininkė, bet ir Europos konservatorių, norinčių atlikti lemiamą vaidmenį keičiant Europos politikos kryptį, lyderė“, – pridūrė G. Meloni. 

Rinkimai į EP vyks birželio 6–9 dienomis. 

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte