REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Dešinieji demaskavo Ispanijos premjero žmonos aferas, gali griūti vyriausybė

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sánchezas trečiadienį vakare pareiškė, kad „svarsto“ galimybę atsistatydinti po to, kai teismas pradėjo tyrimą dėl jo žmonos Begoña Gómez, įtarimų papirkimu.

„Turiu sustoti ir pagalvoti“, kad nuspręsčiau, „ar turėčiau toliau vadovauti vyriausybei, ar turėčiau atsisakyti šios garbės“, – rašė jis įraše, paskelbtame “X”, ir pridūrė, kad savo sprendimą paskelbs pirmadienį, o iki to laiko sustabdys savo darbotvarkę. Šį pareiškimą jis padarė prieš tai neinformavęs nei karaliaus, nei vyriausybės, nei savo partijos.

Madrido teismas anksčiau trečiadienį pranešė, kad, reaguodamas į antikorupcinės spaudimo grupės „Manos Limpias“ („Švarios rankos“), kurios lyderis siejamas su „kraštutiniais dešiniaisiais“, skundą, „pradėjo tyrimą dėl Begoña Gómezo įtariamo nusikaltimo, susijusio su prekyba poveikiu ir korupcija“.

Trumpas teismo pareiškimas buvo paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai internetinis naujienų portalas „El Confidencial“ pranešė, kad tiriami Gomez ryšiai su keliomis privačiomis bendrovėmis, kurios gavo valstybės finansavimą arba laimėjo viešuosius pirkimus.

Tinklalapis teigė, kad tyrimas susijęs su įtariamais Gomez, kuri neužima jokių valstybinių pareigų ir yra mažai matoma, ryšiais su Ispanijos turizmo grupe „Globalia“, kuriai priklauso oro transporto bendrovė „Air Europa“.

Ji teigė, kad du kartus buvo susitikusi su Javieru Hidalgo, tuometiniu „Globalia“ generaliniu direktoriumi, kai oro vežėjas vedė derybas su vyriausybe dėl didžiulės finansinės pagalbos, nes dėl Covid-19 krizės smarkiai sumažėjo oro susisiekimas.

Socialistų premjeras P. Sánchezas teigė, kad skundas grindžiamas „neegzistuojančiais“ faktais ir yra „ultrakonservatyvios“ žiniasklaidos vykdomos ir konservatyvios bei „kraštutinių dešiniųjų“ opozicijos remiamos „persekiojimo“ kampanijos prieš jo žmoną dalis.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte