REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Išsiderėta taika geriau už begalinį karą – popiežius

ŠaltinisVATICAN NEWS

Balandžio 24-osios, pavakare amerikiečių žinių televizijos stotis CBS vakaro laidoje perdavė pokalbio su popiežiumi Pranciškumi pirmąją dalį.

Žinių kanalo redaktorės Norah M. O’Donnell (Nora M. O’Donel) kalbinamas popiežius atsakė į keletą klausimų pagrindinėmis tarptautinėmis temomis – apie karą, taiką, badą ir klimato kaitą.

Paklaustas apie Gazoje badaujančius vaikus Pranciškus prašė prisiminti taip pat Ukrainoje kenčiančius vaikus. Jie jau nebemoka šypsotis. Tai labai rimta, kad vaikai nesugeba šypsotis, pažymėjo popiežius.

„Vaikai yra žinia, jie mums padeda turėti jaunatvišką širdį“, – patikino Pranciškus paaiškindamas, kodėl jis per bendrąsias audiencijas važiuojant papamobiliu aplink Šv. Petro aikštę dažnai įsisodina keletą vaikų. Pokalbyje su Pranciškumi priminta, kad gegužės pabaigoje jo iniciatyva pirmą kartą bus minima Pasaulinė vaikų diena.

Kalbėdamas apie Gazoje kenčiančius žmones popiežius pasakojo, kad kas vakarą septintą valandą kalbasi telefonu su Gazos katalikų parapijos kunigu. Ten padėtis sunki. Parapijos namuose nuo karo prisiglaudė apie 600 žmonių. Jiems atveža maisto, bet kai reikia dalintis prasideda barniai, pasakojo popiežius.

Pažymėjęs, kad jis daug meldžiasi už taiką, Pranciškus prašė visų kariaujančių kraštų sustabdyti karus. „Stenkitės derėtis, siekti taikos. Išsiderėta taika geriau už karą be galo“, – pastebėjo popiežius.

Bažnyčia yra daugiau nei tik šventovė

Kita pokalbio tema buvo Amerikoje mažėjantis praktikuojančių katalikų skaičius. Ką popiežius pasakytų nebeinantiems sekmadieniais į Mišias arba nematančiais sau vietos Katalikų Bažnyčioje?

Pranciškus pažymėjo, jog jis supranta tuos žmones, tačiau priminė, kad visada yra vietos Bažnyčioje. Jei parapijos kunigas nedėmesingas, galima paieškoti kitos. Bet visada yra vietos.

„Nebėkite nuo Bažnyčios. Ji labai didelė; Bažnyčia yra daugiau nei tik šventovė. Bažnyčia yra daugiau, nereikėtų bėgti nuo Bažnyčios“, – sakė popiežius.

Televizijos stotis CBS pokalbio su popiežiumi antrąją dalį transliuos gegužės 19 d.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte