REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Šv. Benedikto Palendrių vienuolyne vyko rekolekcijos jaunimui

Balandžio 20-21 d. Šv. Benedikto Palendrių vienuolyne vyko Žemaičių Naumiesčio Šv. arkangelo Mykolo parapijos jaunimo rekolekcijos.

Dvi dienas jaunimas dalyvavo programoje, kurios tema „Ką reiškia būti…?”

Veikla prasidėjo nuo žvilgsnio į savo gyvenimą, dalinantis, kas jame svarbu, žaidžiant pasitikėjimo žaidimus.

Vėliau buvo žengta toliau – ką reiškia būti krikščioniu? Į šią temą gilintis padėjo misionierius iš misijų bendruomenės “Gyvybės medis“ Šv. Benedikto Palendrių vienuolyno oblatas Petras Janšauskas ir Šv. Benedikto Palendrių vienuolyno brolis Robertas OSB kalbėdami apie krikščionio pašaukimą.

Jaunimas grupelėse tyrinėjo Šv. Rašto ištraukas, kurios kalba apie esminius žingsnius žengiant į krikščionybę – krikštą, eucharistiją, Šv. Dvasios atsiuntimą ir juos iliustravo piešiniais.

Šeštadienio popietės kulminacija buvo Švč. Sakramento adoracija ir susitaikymo sakramentas vienuolyno bažnyčioje. Nepaprasta galimybė susitikti asmeniniam pokalbiui su vienuoliais palietė labiausiai – sužavėjo vienuolių paprastumas, nuoširdūs pokalbiai ir palaiminimo malda. Jaunimui buvo smagu tokioje didingoje šventovėje giedoti jaunimo giesmes.

Sekmadienis prasidėjo susitikimu su misionierių šeima iš misijų bendruomenės “Gyvybės medis“ Vilma ir Ramūnų Ežerskais, kurie labai jautriai dalinosi savo gyvenimo liudijimu ir kaip Šv. Dvasia veda ne tik sunkiausiais gyvenimo momentais, bet ir gyvenimo kasdienybėje įkvėpdama džiaugsmui, gailestingumo darbams, meilei ir draugystei.

“Šv. Dvasia veikia kiekvieno mūsų gyvenimuose ir Ji suteikia mums drąsos dalytis tikėjimu su kitais,” – kalbėjo sutuoktiniai. Jie minėjo keturis kerigmos punktus: Dievo meilė, nuodėmė, išgelbėjimas, apsisprendimas už Jėzų.

R. Ežerskas dalijosi: “Gimiau iš didelės Dievo meilės, bet augdamas nusisukau nuo Dievo ir gyvenau nuodėmėje. Teko patirti daug sunkumų, kol savo problemas sprendžiau pats. Viena diena būdamas Mišiose patyriau Dievo prisilietimą, ir per išpažintį buvau išgelbėtas. Nuo to laiko seku Jėzų ir visus savo sunkumus atiduodu Jam. Savo gyvenimo istorijoje matau, kaip  išgyvenau visus keturis kerigmos punktus. Šlovė Viešpačiui!”

Po Šv. Mišių jaunimas orientaciniame žygyje “ieškojo Šventosios Dvasios dovanų“, kurios slėpėsi nuostabioje vienuolyno teritorijoje.

Veiklos pabaiga – agapė su broliais – puikus laikas bendrystėje, nuoširdūs pokalbiai…

Mindaugas Čemerkas, vienas iš misionierių, taip atsiliepia apie rekolekcijas:

“Visuomet būname šiltai pasitinkami Palendrių Šv. Benedikto vienuolyno svečių namuose. Čia kai kurie vaikai, lygiai po vienerių metų, turėjo galimybę sugrįžti į tą patį kambarėlį. Programa ir užsiėmimai gilinantis į tikėjimo ir vienuolinio gyvenimo klausimus ir patirtis, tikrai lietė kiekvieną iš mūsų. Išgyvenome ramybę, baimes, rūpestį, džiaugsmą – tai didžiulė Dievo dovana. Supratome, kad esme nuostabiai sukurti, be galo mylimi ir svarbūs Dievui.

Mokymo metu sužinojome, kas yra kerigma ir kaip ją išgyvename savo gyvenime. Pamatėme, kaip per paprastus žaidimus ir užduotis, įterpiant Dievo žodį, galime pažinti Dievą. Mokėmės savo jausmus ir emocijas išreikšti per kūno judesius.

Jaunimas parodė talentus savo giesmėmis šlovindami Dievą, laimindami stalą. Turėjome nuostabią galimybę dvasiniam pokalbiui ar išpažinčiai su broliais vienuoliais. Kiekvienas gavome dvasinių dovanų šiam gyvenimo momentui ir ateičiai. Jaunimas dalinosi džiugiais išgyvenimais, noru dar likti ar kada nors sugrįžti į Šv. Benedikto vienuolyną.

Broliai vienuoliai mokė, jog tikėjimo keliu negalime eiti su prievarta, tačiau visus patiriančius gyvenimo sunkumų kvietė dažniau sugrįžti ir kartu ieškoti Dievo pagalbos vienuoliams padedant.

Broliai vienuoliai džiaugėsi ir skatino rūpintis mūsų jaunimu – tai mūsų ateitis.”

Labiausiai šių dviejų dienų prasmė atsiskleidė grįžus, kitą dieną – išsimiegojus, pailsėjus visi pajutome, kad viskas, kas vyko buvo ypatinga Dievo dovana – malonės laikas, kurį norėtųsi kartoti vėl ir vėl…

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte