REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Kandidatas į Lietuvos prezidentus I. Vėgėlė Kaune pristatė savo programą

ŠaltinisBNS

Į Lietuvos prezidentus kandidatuojantis advokatas Ignas Vėgėlė penktadienį Kaune pristatė penkias pagrindines savo rinkimų programos nuostatas.

Tarp jų – visuomenės įgalinimas vykdyti teisėkūrą, tarėjų arba prisiekusiųjų įvedimas teismuose, galimybė asmenims skolintis iš Europos Sąjungos (ES) bankų, Ukrainos palaikymas siekiant išlaikyti teritorinį vientisumą, narystės NATO ir Lietuvos karinės galios stiprinimas, nepalaikymas, anot I. Vėgėlės, ES institucijų centralizacijos.

I. Vėgėlė pristatyme žadėjo stiprinti visuomenės įstatymų kuriamą galią, nurodė, kad tai yra „bazinis, pagrindinis, prioritetinis darbas, kuris leistų pasiekti visus kitus darbus“, nuo kurio jis ketina pradėt.

„Ketinu sugrąžinti referendumą ir įstatymo iniciatyvą (žmonėms – BNS). Surinkti 300 tūkst. parašų yra techniškai nebeįmanoma. (…) Galiu pasakyti, kad referendumas dėl dvigubos pilietybės neįvyks. Galėčiau duoti vieną procentą, kad jis įvyks“, – kalbėjo I. Vėgėlė.

Antru svarbiausiu darbu jis įvardijo asmeninės politikų atsakomybės reikalavimą, taip pat tvirtino sieksiantis Lietuvos teismuose įvesti tarėjų institutą, jeigu taptų prezidentu.

„Manau, kad įtikinsiu (teisėjus – BNS) ir teiksiu tokius įstatymo projektus, kad visuomenei svarbiose bylose visuomenės atstovas lygiavertiškai spręstų bylą ir atsirastų tarėjai“, – teigė advokatas.

Kalbėdamas apie užsienio politiką, jis tvirtino remsiantis Ukrainos nepriklausomumą ir teritorijos vientisumą, kadangi jų netekimas „silpnintų ir Lietuvos saugumo situaciją regione“, taip pat palaikysiantis narystę NATO ir Lietuvos karinės galios stiprinimą.

„Jeigu ne NATO, manau, būtume daug liūdnesnėje padėtyje šiandien. Laimei, kad esame tokioje saugumo struktūroje kaip NATO ir turime daryti viską, kad vykdytume savo įsipareigojimus“, – kalbėjo I. Vėgėlė.

„Šalia to turime stiprinti savo karinę galią. (…) Kad galėtume ginti savo šalį ne 14, o 30 dienų. NATO turi priimti politinį sprendimą, tai gali užtrukti. Turime turėti pajėgumus gintis, kad priešas net nenorėtų įkelti čia savo kojos“, – programą dėstė kandidatas.

Jis taip pat žada „atverti konkurencijai Lietuvos finansų rinką“, turint tikslą mažinti palūkanų normas ir sudaryti platesnį priėjimą gyventojams prie finansinio kapitalo.

„Turime sukurti sąlygas, kad žmonės galėtų online (prisijungus, internetu – BNS) skolintis ES bankuose. Tai yra įmanoma ir padaromas dalykas, bet niekas nededa pastangų, kad taip atsitiktų“, – teigė I. Vėgėlė.

Jis taip pat pridūrė nepritariantis, kaip pats įvardijo, „ES centralizacijai ar feodalizacijai“.

„Mes atiduodame suverenias galias tarptautinei institucijai, kurių nebereikia atiduoti. (…) To užtenka, kas yra“, – kalbėjo advokatas.

I. Vėgėlės susitikimas su rinkėjais penktadienio vakarą vyko BLC verslo centre, jame dalyvavo apie 200 žmonių. Kaip tvirtino kandidatas, savo rinkimų programą jis oficialiai pristatė pirmą kartą.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Juose varžysis perrinkimo siekiantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas buvęs krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas, Darbo partijos pirmininkas Seimo narys Andrius Mazuronis, save išsikėlęs medikas Eduardas Vaitkus, advokatas Ignas Vėgėlė, partijos „Nemuno aušra“ lyderis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, Laisvės partijos iškeltas Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekanas Dainius Žalimas.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte