REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Vilniuje įvyko Gintauto Abariaus kūrybos koncertas

ŠaltinisEVANGELIJA.LT

Balandžio 4 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje įvyko Gintauto Abariaus (1959-2010) kūrybos koncertas. Ritos Brazaitienės ir Editos Sabalionytės iniciatyva surengtas vakaras turėjo keletą tikslų.

Pirmiausia siekta prisiminti brangų brolį Kristuje, buvusį bendražygį Gintautą ir jo įvairiapusišką kūrybą. Taip pat siekta su jo kūryba supažindinti jaunąją kartą, žmones, kurie neprisimena legendinio kompozitoriaus ir neatpažįsta jo kaip gerai žinomų muzikos kūrinių autoriaus, ar yra girdėję tik vieną ar dvi jo kompozicijas.

Koncerte skambėjo pačių įvairiausių žanrų kūriniai: džiazas (kompozicijos iš G. Abariaus trio programos „Gyvybės medis“), populiarios dainos („Aitvarai“), tautos atgimimo himnai („Šaukiu aš tautą“, „Dieve, laimink Lietuvą“), giesmės („Kalbėk man, Dieve“, „Aleliuja“ ir kitos). Programą praturtino naujos G. Abariaus kūrinių aranžuotės bei improvizacijos, šokio kompozicijos.

Visą šią puokštę kūrinių atliko buvę Ginto bendražygiai ir bičiuliai (Arvydas Jofė, Egidijus Buožis, Judita Leitaitė) bei jaunosios kartos populiarūs atlikėjai (Gabrielė Vilkickytė, Džiugas Širvys, Karolina Mint, Kristina Žaldokaitė ir kiti), choras „Jauna muzika“ (vad. Vaclovas Augustinas) bei modernaus šokio teatro „Judesio erdvė“ atlikėjos Laura Geraščenko ir Elinga Serapinaitė.

Programą apjungė režisieriaus Aleksandro Špilevojaus atrinkti ir priderinti Gintauto Abariaus tekstai (įkalbėti aktoriaus Mindaugo Ancevičiaus), sukūrę įspūdį, tarsi pats koncerto herojus veda žiūrovus per savo gyvenimą. O šviesų dailininko Renaldo Bartulio darbas dar labiau sustiprino įspūdį, kuriamą nuostabios ir įvairios Gintauto muzikos. Koncerto žiūrovai skirstėsi pakylėti ir dėkingi, kad Dievas tęsia savo darbą per mus jau palikusį brolį, kad jo muzika mus  veda „prie Tėvo sosto, tarsi į laukiančius namus“.

Renginio įgyvendinimą parėmė Vilniaus miesto savivaldybė, Asociacija LATGA, Vilniaus evangelinė bažnyčia, daug privačių rėmėjų. Informacinis koncerto partneris – LRT plius.

Organizatoriai dėkoja visiems prisidėjusiems!

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte