REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Italijoje vyks klebonų sinodas

ŠaltinisVATICAN NEWS

Balandžio 29-gegužės 2 d. rekolekcijų namuose šalia Sakrofano miestelio, už maždaug dvidešimties kilometrų į šiaurę nuo Romos, vyks tarptautinis klebonų susitikimas, surengtas kaip vienas etapų artėjant spalį Vatikane vyksiančiai Vyskupų sinodo sesijai.

Susitikimą rengia Vyskupų sinodo generalinis sekretoriatas, Dvasininkijos dikasterija, Evangelizacijos dikasterija ir Rytų Bažnyčių dikasterija. Kaip skelbia organizatoriai, susitikimo tikslas – pasidalyti sinodine patirtimi, kurią klebonai išgyvena savo parapijose ir vyskupijose, keistis patirtimi bei idėjomis. Susitikimo rezultatais bus naudojamasi rengiant spalio mėnesį vyksiančios Vyskupų sinodo sesijos darbo dokumentą.

Klebonų susitikimo dalyviai parenkami pagal panašius kriterijus, kurių buvo laikomasi renkant Sinodo asamblėjos dalyvius. Kandidatus renka lotynų apeigų katalikų vyskupų konferencijos ir rytų apeigų katalikų vyskupų sinodai. Mažesnėms vyskupų konferencijoms, turinčioms iki 25 narių, arba panašaus dydžio sinodams, atstovaus vienas jų pasiūlytas klebonas, didesnėms, turinčioms iki 50 narių, – du klebonai, konferencijoms iki 100 narių – trys, o dar didesnėms – keturi.

Vyskupų konferencijų ir rytų Bažnyčių sinodų buvo prašoma atsiųsti į susitikimą klebonus, kurie pastaruoju metu aktyviai dalyvavo sinodiniame procese. Jei siunčiamas daugiau kaip vienas atstovas, prašoma taip juos parinkti, kad atstovautų įvairiems sielovados kontekstams (kaimui, miestui, specifinei socialinei ar kultūrinei aplinkai). Laukiama daugiau kaip 200 klebonų iš viso pasaulio.

Klebonų sinodinį susitikimą sudarys du etapai. Pirmasis vyks Sakrofano rekolekcijų namuose balandžio 29-gegužės 1 dienomis. Susitikimai vyks taikant panašią metodiką, kuri buvo taikoma ir per pernai spalio mėnesį vykusius Vyskupų sinodo posėdžius. Antroji susitikimo dalis vyks gegužės 2 d. Vatikane. Pirmiausiai vyks klebonų susitikimas su popiežiumi. Po to jie švęs Eucharistiją Šventojo Petro bazilikoje.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte