REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Ispanijos jėzuitai pasisamdė advokatus įtariamam seksualiniam nepilnamečių išnaudojimui nagrinėti

ŠaltinisCNA

Jėzaus Draugija (jėzuitai) paskelbė pasisamdžiusi advokatų kontorą ir specializuotą asociaciją, kad išsiaiškintų įtariamus piktnaudžiavimo atvejus, įvykusius jos mokyklose Katalonijoje, Ispanijoje, bei lydėtų skundo pateikėjus.

CNA praneša, kad jėzuitų delegatas Katalonijoje Enricas Puiggròsas teigia, jog kongregacija ėmėsi veiksmų dėl įtariamų seksualinės prievartos atvejų, kurie galėjo būti įvykdyti mokyklose.

Siekiant išsiaiškinti įtarimus ir nustatyti, kaip su jais buvo elgiamasi, taip pat identifikuoti asmenis, atsakingus už tai, kas ir kaip buvo pranešama, buvo pasamdyta advokatų kontora „Roca Junyent”.

Dėl įtariamų aukų pastoracinės priežiūros ir palydėjimo jėzuitai kreipėsi į Tarpininkavimo, sutikimo ir išklausymo asociaciją (AMEE) – organizaciją, kuri specializuojasi šioje srityje ir padeda vykdyti atkuriamojo teisingumo procesus.

Pareiškime jėzuitai pažymėjo, kad šia iniciatyva nori visoms aukoms, ypač toms, kurioms sunku kreiptis į instituciją, nes joje patyrė piktnaudžiavimus, suteikti galimybę kreiptis dėl piktnaudžiavimo.

Jėzaus Draugija taip pat pasidarė prieinama regiono skundų ombudsmenui, kad šis „patikrintų šį procesą ir planuojamus veiksmus bei išnagrinėtų bendradarbiavimo būdus”.

Šventojo Ignaco Lojolos įkurta kongregacija nuo 2018 m. Katalonijoje susiduria su įvairiais skundais dėl piktnaudžiavimo.

„Naujų skundų atsiradimas ir tai, kad ne visos aukos kreipiasi į instituciją, rodo, jog imtasi nepakankamų priemonių, todėl dabar imamasi šių naujų išorinių veiksmų”, susijusių su išnaudojimo atvejais, paaiškino ordinas.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

2 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte