REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Ugandos prezidentas apie prieš LGBT nukreiptą įstatymą: niekas mūsų nepajudins

ŠaltinisAFP-BNS

Ugandos prezidentas Yoweri Museveni (Joveris Musevenis) trečiadienį atmetė tarptautinius raginimus atšaukti prieš homoseksualus nukreiptą įstatymą, laikomą vienu griežčiausių pasaulyje ir numatantį net mirties bausmę už vadinamąjį homoseksualumą sunkinančiomis aplinkybėmis.

„Įstatymo projekto pasirašymas baigtas, niekas mūsų nepajudins“, – po susitikimo su savo Nacionalinio pasipriešinimo judėjimo (NRM) nariais pareiškė Y. Museveni.

Ugandos aktyvistai paragino tarptautinius rėmėjus dėl šio įstatymo šalies lyderiams įvesti sankcijas.

Pirmadienį po įstatymo pasirašymo paskelbtame bendrame pareiškime teisių gynimo grupės pasmerkė pavojingą ir diskriminacinį įstatymą, kuris dar labiau suvaržys pilietinės visuomenės laisves valdant Y. Museveni. Jo valdymas, prasidėjęs 1986 metais, tampa vis autoritariškesnis.

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), Europos Sąjunga ir Jungtinių Tautų vadovas Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) taip pat pasmerkė minimą Ugandos teisės aktą ir įspėjo, kad jei įstatymas nebus panaikintas, gali kilti pavojus užsienio paramai ir Ugandai skirtoms investicijoms.

2014 metais tarptautiniai donorai sumažino pagalbą šiai Centrinės Afrikos šaliai po to, kai Y. Museveni patvirtino įstatymo projektą, kuriuo už homoseksualius santykius buvo siekiama įvesti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Vėliau šis įstatymas buvo atšauktas.

Tačiau naujausias įstatymas konservatyvioje šalyje sulaukė plataus palaikymo – įstatymų leidėjai gynė šias priemones kaip būtiną apsaugą nuo Vakarų amoralumo.

„Prezidentas Museveni paragino ugandiečius išlikti tvirtus, pabrėždamas, kad homoseksualumo klausimas yra rimtas ir liečia visą žmoniją“, – sakoma jo kanceliarijos pareiškime.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

2 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte