REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Jutubas jau antrą kartą sustabdė lenkiško EWTN kanalo veiklą

ŠaltinisCNA

Antrą kartą per mažiau nei dvejus metus EWTN filialo Lenkijoje jutubo kanalo veikla buvo sustabdyta, pranešė EWTN Lenkijoje generalinis direktorius tėvas Piotras Wiśniowskis (Piotras Višniovskis).

Spalio 22 d. jutubas be jokio įspėjimo ar paaiškinimo išjungė katalikiškų programų kanalą, kuriame rodomos tiesioginės transliacijos iš Nepokalenovo vienuolyno Teresine (Lenkija) įkurto šventojo Maksimilijono Kolbės, adoracijos koplyčios. Kiekvieną mėnesį beveik milijonas žiūrovų apsilanko kanale, kuris vadinamas populiariausia pasaulyje televizine eucharistinės adoracijos transliacija.

Per COVID-19 pandemiją koplyčia buvo gelbėjimosi ratas tikintiesiems, kurie negalėjo išeiti iš namų ir nueiti į šv. Mišias. Be adoracijos koplyčios, kanalo turinys nesiskiria nuo EWTN programų anglų kalba. Čia pateikiamos katalikiškos naujienos ir 4 500 pamaldumo turinio vaizdo įrašų, filmų, paskaitų ir homilijų.

P. Wiśniowskiui šis žingsnis atrodo kaip cenzūra.

„Esu nusivylęs jutubo politika, atsiradusiai šalyje, kuriai žodžio laisvė ir pagarba kitokiai nuomonei yra jos piliečių gerovės augimo ir saugumo kriterijus”, – rašė kunigas žiniasklaidai išplatintame pareiškime.

Pirmą kartą tai nutiko 2021 m. balandžio 10 d., kai kanalui buvo pranešta, kad jo veikla sustabdyta dėl „bendruomenės taisyklių pažeidimo”. Kanalas buvo atkurtas po 24 valandų ir daugybės lojalių naudotojų skundų.

Po to, kai praėjusį šeštadienį tai pasikartojo, P. Wiśniowskis ir EWTN Lenkijos darbuotojai kreipėsi dėl kanalo veiklos atnaujinimo, tačiau jiems buvo nurodytos painios ir prieštaringos jo veiklos sustabdymo priežastys.

Vienu metu buvo sakoma, kad kanalas sustabdytas dėl „bendruomenės taisyklių pažeidimo”, paskui, kad buvo „perimta [trečiosios šalies] gūglo paskyra, kuri siuntė brukalus”, o dar vėliau buvo pasakyta, kad buvo „perimtas jutubo kanalas”.

„Kokias jutubo bendruomenės taisykles pažeidžia, pavyzdžiui, Švenčiausiojo Sakramento adoracija iš Nepokalenovo?” – klausė kunigas.

„Maloniai prašau visų katalikų sluoksnių, ypač žiniasklaidos, solidarizuotis su mūsų televizija EWTN Lenkijoje, dvasiškai ją palaikyti ir išreikšti nepasitenkinimą susidariusia situacija”, – rašė jis.

Po trijų su puse dienos, po ilgų maldų ir daugybės žiūrovų skundų, adresuotų gūglui, kanalas buvo atkurtas. Vis dėlto P. Wiśniowskis liko nieko nesupratęs apie priežastį, dėl kurios kanalas apskritai buvo išjungtas.

Paklaustas, ar bendrovė pateikė kokį nors paaiškinimą, jis žurnalistams atsakė, kad ne.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

2 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte