REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Slovėnija – tos pačios lyties poroms leista tuoktis ir net įsivaikinti vaikus

ŠaltinisCNE NEWS

Slovėnijoje tos pačios lyties poroms leista tuoktis ir įsivaikinti vaikus. Šią savaitę šalies parlamentas tai leido. Anksčiau Konstitucinis Teismas jau buvo nusprendęs, kad tos pačios lyties poros turėtų gauti tokią galimybę.

Slovėnija yra pirmoji regiono šalis, kurioje tos pačios lyties poroms suteikiamos tokios pat teisės kaip ir heteroseksualioms poroms. Šalies parlamentas priėmė pataisą, už kurią balsavo 48 parlamento nariai, 29 balsavo prieš ir vienas balsavusiųjų susilaikė, praneša „Euronews”.

„Šiais pakeitimais pripažįstame tos pačios lyties porų teises, kurias jos jau seniai turėjo gauti”, – pristatydamas pataisą parlamento nariams sakė valstybės sekretorius Simonas Maljevacas.

Slovėnijoje homoseksualų santuokos buvo įteisinamos po to, kai liepos mėn. šalies Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad įstatymas, kuriame santuoka apibrėžiama tik kaip vyro ir moters santuoka, diskriminuoja tos pačios lyties poras. Jame buvo nustatyta, kad santuoka yra dviejų žmonių gyvenimo sąjunga, nepriklausomai nuo lyties, praneša „Metropolitan”.

Nutartimi buvo nedelsiant sustabdytas teisės aktų straipsnių, pagal kuriuos atskiriamos tos pačios lyties ir heteroseksualios poros, galiojimas. Be to, Slovėnijos parlamentui pasiūlyta per šešis mėnesius iš dalies pakeisti įstatymą. Taip pat buvo pabrėžė, kad sprendimas nesumažina vyro ir žmonos santuokos svarbos ir nekeičia tradicinių heteroseksualių santuokų sąlygų.

Slovėnijos demokratų partija (SDS) griežtai prieštarauja šiai pataisai. Jos parlamentinės frakcijos pirmininkė Alenka Jeraj sakė, kad „geriausias tėvas niekada nepakeis motinos ir atvirkščiai”. Partija surengė keletą mitingų prieš naująjį įstatymą.

Kroatija, Čekija, Vengrija ir Juodkalnija taip pat leidžia pačios lyties asmenų civilinę partnerystę.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

3 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte