REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Ant kankinių kraujo augs Bažnyčia Nigerijoje, sako vietos kunigas

ŠaltinisVATICAN NEWS

Nigerija gedi dviejų savaitgalį nužudytų kunigų.

„Kaip kunigai, nesigręžiame atgal, nebijome: esame pasirengę tapti kankiniais, nes ant kankinių kraujo augs Bažnyčia Nigerijoje“, – taip Abujos arkivyskupiją siaubiančios smurto bangos akivaizdoje kalbėjo kunigas Patrickas Alumuku, vyskupijos socialinių komunikacijų atstovas.

Savaitgalį buvo nužudyti dar du kunigai Edo ir Kadunos valstijose, esančiose šalies pietuose ir šiaurės centrinėje dalyje. Šios žudynės įvykdytos praėjus vos kelioms savaitėms po Sekminių, kai buvo nužudyta mažiausiai 40 žmonių Ovo Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčioje Ondo valstijoje.

Edo valstijoje iš Šv. Mykolo bažnyčios klebonijos buvo pagrobtas 41-erių kunigas Christopheris Odia, kur jis ruošėsi Mišioms. Vėliau pagrobėjai kunigą nužudė. Kunigas Vitus Borogo iš Kadunos arkivyskupijos buvo nužudytas šeštadienį, „Kalėjimo ūkyje“ šalia Kadunos-Kachios kelio, po teroristų išpuolio. 50-ies kunigas čia lankėsi su savo broliu ir kitu jaunuoliu, kurie buvo pagrobti ginkluotų vyrų. Kunigas Odia buvo Kadunos politechnikumo kapelionas, tikėjimo keliu lydėjo šios ugdymo įstaigos studentus, kad šie būtų šviesiais ženklais vietos bendruomenėje.

Kaduna labiausiai kenčia nuo fulanio genties piemenų, kurie dažnai vykdo kruvinas kovas su vietos žemdirbiais. Tvyro nesaugi atmosfera, kurią sukėlė islamistų Boko Haram teroristų smurtas. Katalikų Bažnyčia šiai džichadistų atšakai yra taikinys, kurį reikia naikinti dėl išpažįstamo krikščionių tikėjimo.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte