REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

ES vis dar yra sveiko proto grūdų – Maskvos patriarchatas

Maskvos ir visos Rusios patriarcho Kirilo nebuvimas ES sankcijų sąraše reiškia, kad Europos Sąjungoje vis dar yra „sveiko proto grūdas”. Taip ES sprendimą komentavo Maskvos patriarchato sinodo ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyriaus pirmininkas Vladimiras Legojda sakė Rusijos naujienų agentūrai TASS.

Penktadienį ES paskelbė šeštąjį Rusijai taikomų sankcijų paketą, į kurį patriarchas Kirilas nebuvo įtrauktas.

„Tai reiškia, kad vis dar yra sveiko proto grūdų, nes tokių sankcijų įvedimą negaliu pavadinti kitaip nei absurdu”, – sakė V. Legojda, paprašytas pakomentuoti ES atsisakymą įvesti sankcijas Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovui.

Penktadienį ES oficialiajame leidinyje paskelbtame sąraše iš viso yra 65 Rusijos ir Ukrainos piliečiai, įskaitant kariškius, žurnalistus, verslininkus ir jų šeimų narius, taip pat Rusijos okupuotų Ukrainos teritorijų visuomenės veikėjus, ir 18 juridinių asmenų.

Ketvirtadienį naujienų agentūra DPA citavo ES diplomatinius šaltinius, kurie teigė, kad ES atsisakė taikyti sankcijas Maskvos ir visos Rusios patriarchui Kirilui dėl Vengrijos, kuri prieštaravo sankcijų įvedimui, pozicijos.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas neseniai savo poziciją grindė „Vengrijos religinių bendruomenių religijos laisvės klausimu”. Jo nuomone, ši laisvė yra „šventa ir neatimama”.

Tuo pat metu Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozefas Borelis) sakė, kad patriarcho Kirilo neįtraukimas į šeštąjį ES sankcijų paketą rodo sąjungos užsienio politikos ribotumą.

„Patriarcho Kirilo išbraukimas (iš sankcijų sąrašo) rodo ribotą užsienio politiką, pagrįstą vienbalsiškumu”, – apgailestaudamas socialiniame tinkle rašė J. Borrelis.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte