REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Akademikų tarpe platinama peticija, kuria reikalaujama palaikyti Partnerystės įstatymo projektą

Teisininkas Vygantas Malinauskas socialiniame tinkle „Facebook” pasidalino žinia, kad akademikų tarpe platinama peticija (datuota gegužės 16 d.), reikalaujanti demokratijos ir lygybės vardan palaikyti Partnerystės įstatymo projektą.

Anot V. Malinausko, kelios dešimtys akademikų, pasirašiusių peticiją, dalyvauja spaudimo Seimui ir visuomenei akcijoje. „Daromas spaudimas pritarti įstatymo projektui, su kuriuo nei visuomenė, nei įstatymų leidėjai kol kas dar neturėjo galimybės susipažinti. Progresyvieji akademikai iš anksto žino, kad Seimo nariai turėtų pritarti įstatymo projektui, kuris dar tik išvys dienos šviesą.

Dar daugiau, jie mano, kad taip jie prisideda prie labiau demokratiškos ir laisvos valstybės kūrimo. Kažkuo primena pas rytų kaimynus vykstančias teisingų valdžios sprendimų palaikymo akcijas – nežinau, ką jie konkrečiai siūlo, bet aš pritariu..”, – rašė teisininkas.

Progresyvieji akademikai iš anksto žino, kad Seimo nariai turėtų pritarti įstatymo projektui, kuris dar tik išvys dienos šviesą

Į įrašą socialiniuose tinkluose sureagavo ir Seimo narė Agnė Širinskienė. Pasak Seimo narės, įstatymo projekto niekas nematė, nes projektas net nėra registruotas. „Iš datos ant „raginimo” spręsčiau, kad jis pasirodys balsavimo išvakarėse. Taigi, gegužės 17-ą dieną turėtume Seime turėti balsavimą pateikimo stadijoje”, – teigė Seimo narė.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

12 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte