REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Ligita Juknevičiūtė. Absurdo cirkas eina į pabaigą, rieda Dulkio ašaros

Kalbėjau su gydytoja, daug metų ją pažįstu… Ji pakėlė ragelį užkimusi, papasakojo, kad susirgo korona, nors yra pasiskiepijusi trimis skiepais. Sako, negaliu patikėti, trisdešimt metų niekuo nesirgau, ir va, prašom. O juk skiepijausi tam, kad galėčiau dirbti.

Maža to, nors akivaizdu, kad susirgo dėl kontaktų su ligoniais, gauna tik  60 proc. nedarbingumo, nes kad gautų 100, kaip medikė dėl profesinės ligos, turėtų užsiimti raganų medžiokle ir atsekinėti, kas iš pacientų ją užkrėtė. Sako, kalbėjau su kolege poliklinikoj, tai ji padejavo, kad polikliniką užgulę ir serga vien skiepyti, ypač po trečios dozės, o neskiepyti beveik neserga.

Pokalbio gale prisipažino, kad dabar, kai persirgs, galės lengviau atsikvėpti, nes bent pusmetį nevers A. Dulkys skiepytis. Man ji taip pasakė lyg kokią paslaptį ar naujieną: žinai, aš jau tikiu, kad mums yra paruoštos tos aštuonios dozės skiepų…

Ką aš jai galiu atsakyti? Sakau, laikykis, jūs, medikai, ir taip buvot pirmose linijose, suskiepyti reikia nereikia, nors ir nenoromis… O dabar, kai omikronas kerta švelniau, kai akivaizdžiai keičiasi situacija į gera, Dulkys vos ne su ašaromis akyse apgailestauja, kad, cituoju: „Situacija yra nerimą kelinanti, nes jei sąžiningai kalbam apie situaciją, tai yra tokia, kad nerimą kelinanti ir tos tendencijos yra svarbiausios. Visi Omikron atvejai, kurių nustatyta, nei vienas jų nesibaigia nei hospitalizacija, nei kažkokiu sunkesniu atveju, tai čia argumentų nėra, vadinasi mūsų yra tikslas svarstyti ir kalbėti apie veiksmus, kurie mums padėtų išvengti karantino“.

Supratot ką nors? Nieko tokio, neišgėręs nesuprasi, sakydavom iki alkoholio ribojimų. Aš irgi nesupratau, aišku tik, kad ministrui situacija yra „kelinanti, taip taip, ne kelianti, o kelinanti nerimą“ – nėra pagrindo skelbti karantino, nes žmonės nuo omikrono nebemiršta, nepakliūna į ligonines ir šiaip nėra sunkių atvejų.

Ar jaučiate situacijos absurdiškumą? Užuot džiugiai pranešęs karalystės gyventojams, kad situacija gerėja, kad pandemija baigiasi, sveikatos ministras mekena kažką, kad gal dar bus blogiau, todėl skiepykitės, skiepykitės, skiepykitės…

O tuo metu Vilniaus ir visos Lietuvos elitas ir pramogų pasaulio atstovai pradėjo feisbuke dalintis, piktintis, girtis ir guostis dėl sausio mėnesio šildymo sąskaitų, kurios stebuklingai padidėjo tris kartus, kai kuriems ir dar daugiau.

Galvoju, ką man tai primena? Ar ne tą rytą, kai dar buvau studentė, gyvenau Saulėtekio bendrabutyje, draugės kavalierius nuėjo į parduotuvę, grįžo ir pasakojo apstulbęs, kad viskas pabrango dešimtis kartų.

Negalėjau patikėti – pati nubėgau į Saulėtekio parduotuvę, neturėjom tada mobiliakų nei feisbukų, tai tik pakraipėm galvom ir pakrizenom, dar nenutuokdami, kad artėja kruvini sausio įvykiai. Šiandien, kaip tuomet, žmonės ir taip pertemptais nervais, įvaryti į kampus dėl pandemijos, suvaržymų, galimybių pasų, nežinomybės dėl ateities, tai dar jiems valstybė sako, prašom, mokėkit trigubai daugiau už galimybę išgyventi, nesušalti…

Ar reikia aiškinti, kad tokios šildymo kainos pabrangins ir kitas paslaugas, pavyzdžiui, kainas kavinėse, maisto produktus ir kitas prekes? Ar vyksta paskutinis bandymas išvaryti į gatves netgi tuos, kurie buvo lojalūs, pritarė pandemijos valdymo priemonėms, nuolankiai skiepijosi ir prašė leidimo tiesiog dirbti, uždirbti, daugmaž sočiai gyventi? Ar prie Šeimų maršo kompanijos sausio 13-ąją prisijungs ir Daina Bosas su Martynu Tyla? Sakot, niekada? Troškulys yra niekas, įvaizdis yra viskas…

Beje, Daina Bosas būtų tikrai geresnė Sveikatos ministrė už Dulkį, juk yra pakračiusi sveikatos sistemą dėl dukros skiepų, o Martynas Tyla galėtų neblogai tvarkytis Kultūros ministro kėdėje, nes gyvenimiška ir profesinė patirtis solidesnė, nei daugumos dabartinių ministrų.

Arūnas Dulkys skiepijasi
Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys skiepijasi „AstraZeneca“ vakcina / BNS nuotr.

Į Vidaus reikalų ministres deleguotume Nataliją Bunkę, ji bent turi šviežios patirties bylinėjimuose su tariamais vagimis, ir tatuiruočių turi ne prastesnių už Dobrovolskos.

Šarūnas Jasikevičius galėtų tapti LRT vadovu, baigtųsi kaipmat etikečių klijavimas sistemos priešininkams, nes Šaras iš pykčio, kad LRT ir jį pašaipiai paskelbė „vyriausiu virusologu“ už neatsargų paatviravimą apie dviem arbatos taurelėm gydomus virusus, tuos nenaudėlius tiesiog fiziškai patvarkytų keliais smūgiais, kaip kadaise, kai dar buvo jaunesnis ir labiau karštakošis…  

Taigi, bus matyt, kuo čia baigsis tas šaršalas. Sausio 13-ąją žmonės vėl rinksis prie Seimo, bet ne tik minėti iškovotos laisvės. Rinksis tam, kad nušvilptų valdančiuosius. O valdantieji ką darys? Niekas nežino, aišku tik viena, kad jie dirba ne mums, taigi ir jų planai nežinomi ir neaiškūs, todėl būkime budrūs.

Taip pat aišku, kad esantys valdžioje yra tautos išdavikai ir kolaborantai su tais, kas šitą valstybę nori sužlugdyti. Nesutinkate? Tuomet dar kartą paklausykit interviu su A. Dulkiu, ir atsakykite į paprastą klausimą, ar Sveikatos ministras turėtų džiaugtis gerėjančia pandemijos situacija? Jeigu taip, tuomet kodėl jam ši situacija yra „kelinanti nerimą“?  

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

34 KOMENTARAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte