REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

Aurelijus Veryga. Legalizuosime narkotikus?

ŠaltinisYOUTUBE

Lietuvos Seime nerimsta aistros dėl narkotikų dekriminalizavimo. Kol vieniems tai – nekaltas būdas pasilinksminti ar net galimybės reikšmingai papildyti šalies biudžetą, kitiems – tiesus kelias į pražūtį ir tautos, ypač jaunimo, degradacija. Ar pasiteisino Lietuvoje „draudimų politika“ ir kokie yra tikrieji valdančiųjų siekiai? Kalbamės su buvusiu sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

0:00 Intro

0:55 Ar Aurelijaus Verygos vykdyta „draudimų politika“ buvo veiksminga? Ar „Laisvės“ partija ir jos iniciatyvos dėl narkotikų dekriminalizavimo yra visuomenės reakcija į „valstiečių“ reformas?

5:45 Ar veiksmingos dabar galiojančios atgrasymo priemonės narkotikų vartojimui? Ar baudžiamoji atsakomybė tikrai reikalinga kovojant su „žole“ Lietuvoje?

14:32 Ką apie narkotikų kriminalizavimą sako tarptautinės organizacijos ir A. Verygos politiniai oponentai?

21:22 Iš kanapių gaminami ne tik narkotikai, tačiau ir maisto produktai, statybinės medžiagos ir medicininiai preparatai. Kodėl A. Verygos nuostatos į medicinai skirtus kanapių produktus išlieka skeptiškas? Ar kanapės gali būti naudingos ekonomikai ir žemdirbystei Lietuvoje?

30:09 A. Verygai trūko kantrybė išgirdus vyriausybės planus dėl alkoholio. Kodėl?

34:07 18 – ečiai gali eiti į kariuomenę, balsuoti ar net kurti šeimą, tačiau pagal dabartinius įstatymus negali vartoti alkoholio. Kokia logika slypi tokiuose sprendimuose?

40:44 Kas leidžia teigti, kad ankstesnės vyriausybės įvesti alkoholio ribojimai buvo sėkmės istorija?

45:28 Kai kurie A. Verygos rėmėjai piktinosi, kad draudimų, susijusių su alkoholiu, buvo įvesta per mažai arba jie buvo tik „kosmetiniai“. Ar valstiečiams pritrūko politinės valios?

49:30 Naująjai valdžiai kol kas nesiseka įgyvendinti savo užmačių. Kokios, anot A. Verygos, yra tokios politikos nesėkmių priežastys?

Epizodų galite klausytis ir „Spotify“ platformoje: https://open.spotify.com/show/0vZPThUAIgnf8DQZ6fAvU5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

1 KOMENTARAS

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte