REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

V. Orbanas: už poveikį klimatui turi mokėti taršios įmonės, o ne gyventojai

ŠaltinisABOUT HUNGARY

Radijo laidoje Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad už klimatui daromą poveikį turėtų susimokėti taršios verslo įmonės, o ne gyventojai.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad šiuo metu visoje Europoje vyksta energetinė krizė, kai dujų ir elektros kainos padvigubėjo ar kai kur net patrigubėjo, nepaisant to, „Fidesz“ vyriausybė artimiausiems metams įvedė fiksuotas kainas šildymui ir elektros tiekimui, todėl gyventojai kainų šuolio turėtų nepajusti. Visų pirmiausia šildymo ir elektros kainų fiksavimas buvo numatytas pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms – jaunoms šeimoms ir pensininkams. „Be abejo, tokie dalykai yra našta šalies ekonomikai, tačiau mes davėme pažadą savo rinkėjams, kad būsto išlaikymo kainos mūsų valdymo metu nekils ir šio pažado stengiamės laikytis“, – sakė vengras.

Ministras pirmininkas pažymėjo, kad tokį kainų šuolį visų pirma išprovokavo Briuselio klimato apsaugos programos, kurios yra tik „bereikalingas kišimasis į mūsų kasdienybę“. „Briuselio idėjos apmokestinti žmonių namus ir mašinas, o ne taršias verslo įmones yra Vakarų Europos planas, kuriam centrinė Europa priešinsis. Po Gruodį vyksiančio ES susitikimo bus aišku, kuri pusė laimės ir kokia kryptimi judėsime toliau“, – teigė Vengrijos vadovas.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte