Botsvanoje per Mišias susmukęs vyskupas vėliau mirė ligoninėje

ŠaltinisCNA

Botsvanos Fransistauno vyskupijos ordinaras Anthonys Pascalis Rebello (Entonis Paskalis Rebelo) mirė po to, kai šeštadienį, gegužės 4 d., per Mišias “susmuko”, patvirtino vyskupija.

Kovo 18 d. indų kilmės Kenijoje gimusiam Dieviškojo Žodžio draugijos nariui sukako 74 metai.

Botsvanos katalikų paskelbtame pareiškime sakoma, kad Rebello mirė vėliau ligoninėje. “Visi esame sukrėsti ir laukiame tolesnių patikslinimų iš [Dieviškojo Žodžio draugijos] ir vyskupijos generalinio vikaro”, – sakoma pareiškime.

Rebello 2021 m. liepą buvo paskirtas Fransistauno vyskupijos vietos ordinaru. Dieviškojo Žodžio draugijos kunigu jis buvo įšventintas 1977 m. gegužę.

Romoje įsikūrusio Popiežiškojo Grigaliaus universiteto auklėtinis Rebello anksčiau tarnavo Dieviškojo Žodžio draugijos provincijos vyresniuoju Kenijoje ir parapijos vikaru Angoloje.

Prieš paskyrimą vyskupu jis tarnavo Botsvanos Gaboronės vyskupijos Šventojo Kryžiaus Mogoditšanės parapijos kunigu.

Gegužės 4 d. pareiškime Pietų Afrikos katalikų vyskupų konferencijos (SACBC) nariai pasidalijo “nuoširdžia užuojauta”.

“Mus pasiekė žinia apie netikėtą vyskupo Anthony Rebello mirtį. Esame sukrėsti ir nuliūdę dėl šios žinios”, – sakė SACBC pirmininkas vyskupas Sithembele Sipuka (Sitembelė Sipuka). “SACBC vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą Fransistauno vyskupijai, Dieviškojo Žodžio draugijai ir jo biologinei šeimai”.

“Tegul visus guodžia tai, kad vyskupas Rebello buvo nuolankus, tvirto ir pavyzdingo tikėjimo žmogus, kuris, tikime, dabar yra savo prisikėlusio Viešpaties artumoje. Tegul jus visus Jis paguodžia, o vyskupas Rebello ilsisi ramybėje”, – sakė Sipuka.

2022 m. balandį Rebello buvo “sunkiai sužeistas” po plėšikų užpuolimo. Pranešama, kad po šio įvykio jis po kelių dienų, praleistų ligoninėje, atsigavo.

Botsvanoje Rebello buvo žinomas dėl savo tarnystės migrantams ir pabėgėliams.

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte
Exit mobile version