Kinijoje krikščionė nuteista kalėti už Biblijos platinimą

ŠaltinisPERSECUTION

Kinijos valdžios institucijos 2021 m. balandžio mėn. suėmė 10 krikščionių už Biblijos pardavinėjimą ir platinimą Hohote, autonominio Šiaurės Kinijos regiono Vidinės Mongolijos sostinėje. Tik praėjusį mėnesį teisėjas vieną iš šių tikinčiųjų nuteisė kalėti.

2024 m. balandžio 15 d. Ban Janhong buvo nuteista penkerius metus kalėti už “neteisėtą verslo veiklą”, t. y. neteisėtą Biblijos pardavimą ir platinimą Vidinės Mongolijos krikščionims.

Ban Janhong vyras Ji Hejingas teigia, kad valdžios institucijos apkaltino jo žmoną, nes laikė ją pagrindine grupės veikėja. Penki iš dešimties krikščionių buvo paleisti už užstatą, tačiau vis dar gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn už Biblijos platinimą. Likę keturi krikščionys laukia teismo.

Šie dešimt krikščionių iš pradžių teisėtai įsigijo Bibliją iš bažnyčios Nankine, susijusios su Trijų savivaldos patriotiniu judėjimu (TSPJ). TSPJ bažnyčios yra vienintelės legalios bažnyčios Kinijoje, kurias kontroliuoja komunistų vyriausybė.

Ban byloje prokurorai teigė, kad nors Biblijos iš pradžių buvo teisėtai įsigytos Nankine, jų pardavimas ir platinimas Vidinėje Mongolijoje neregistruotos namų bažnyčios narių buvo neteisėtas.

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte
Exit mobile version