Vilniuje buvo paminėta trisdešimt dienų nuo s. Nijolės Sadūnaitės išėjimo

ŠaltinisLAIKMETIS

Balandžio 28 d. Vilniaus metropolinės Šv. Juozapo kunigų seminarijos patalpose vyko atminimo popietė skirta prisiminti seserį Nijolę Feliciją Sadūnaitę jos išėjimo pas Viešpatį trisdešimtąją dieną.

Minėjimas prasidėjo Šv. Mišiomis Vilniaus Šv. Kryžiaus atradimo (Kalvarijų) bažnyčioje, kurias aukojo kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir pasakė homiliją jose.

Vėliau gausūs minėjimo dalyviai rinkosi pasidalinti savo atsiminimais ir liudijimais apie sesę Nijolę.

Tarp kalbėtojų buvo Laisvės premijos laureatas disidentas Petras Plumpa, Krikščionių sąjungos pirmininkas Rimantas Jonas Dagys, o susirinkusius savo dainomis šildė aktorius Gediminas Storpirštis. Taip pat susitikimo dalyviai galėjo pažiūrėti vaizdo medžiagą, skirtą kovotojai už Lietuvos ir Bažnyčios laisvę.

Atminimo popietės dalyviams buvo dalinamos trimis kalbomis išleistos s. Nijolės atminimo kortelės. Tai – tikinčiųjų pasauliečių iniciatyva, laukiant malonių jai užtariant.

Per mėnesį nuo sesers Nijolės išėjimo į Tėvo namus feisbuke sukurta jos asmeniui skirta grupė, kurioje dalinamąsi prisiminimais apie ją, archyvinėmis jos nuotraukomis.

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte
Exit mobile version