Paleista dirbtinio intelekto valdoma programėlė „Tėvas Justinas“, skirta atsakymams apie tikėjimą

ŠaltinisLAIKMETIS

Portalas „Catholic Answers“ (JAV) pristatė interaktyvią programą su dirbtiniu intelektu, pavadintą „Tėvas Justinas“.

Pasak programėlės kūrėjų, ji skirta padėti naudotojams atsakyti į klausimus apie tikėjimą.

„Tėvo Justino“ avataras vaizduojamas kaip baltas vyras su barzda ir tankiais antakiais, dėvintis kunigo drabužius, sėdintis prie Šv. Pranciškaus Asyžiečio bazilikos Perudžoje, Italijoje, ir pavadintas šventojo Justino, II a. kankinio ir apologeto, vardu.

„Catholic Answers“ vyriausiasis informacijos direktorius Chrisas Costello sakė, kad „Tėvo Justino“ vaizdo avataras buvo sukurtas „gerbiant tikrus kunigus ir jų vaidmenį tikinčiųjų gyvenime“. Costello įsitikinęs, kad naudotojai nesupainios dirbtinio intelekto su tikru žmogumi.

Kol kas programėlę galima naudoti tik kompiuteriuose. Įdomu tai, kad prieš atsakydamas į klausimą „Tėvas Justinas“ kreipiasi į naudotoją žodžiais „mano vaike“.

Kai kurie naudotojai pastebėjo, kad „Tėvas Justinas“ siūlo ne tik pokalbį apie katalikybę. Profesorė Cathy Conrad pranešė, kad jai pokalbių robotas buvo pristatytas su vaizdo avataru, teigiančiu, tarsi jis būtų tikras kunigas ir galėtų priimti išpažintis bei laiminti santuokas.

Tuo pat metu, kai „OSV News“ darbuotojai paklausė „Tėvo Justino“, ar jis gali atleisti nuodėmes, jis atsakė, kad nors ir gali suteikti Susitaikinimo sakramentą, dar vadinamą išpažintimi, vis dėlto tam reikia susitikti akis į akį. Todėl „Tėvas Justinas“ rekomendavo kreiptis į vietinį kunigą.

Daugeliui naudotojų pasipiktinus, kad dirbtinis intelektas apsimetinėja „kunigu“, „Catholic Answers“ prezidentas Christopheris Cheekas pranešė, kad veikėjas buvo pervadintas tiesiog „Justinu“, o vietoj kunigo drabužių jo avataras dabar dėvi paprastus juodus marškinius.

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte
Exit mobile version