Rekordinis tikinčiujų skaičius dalyvavo tradicionalistų piligriminėje kelionėje iš Paryžiaus į Šartrą

ŠaltinisTHE TABLET

Per Sekminių savaitgalį į didžiausią kasmetinę tradicionalistų piligriminę kelionę Prancūzijoje iš Paryžiaus į Šartrą pėsčiomis iškeliavo rekordinis 18 000 žmonių skaičius.

Krikščioniškosios Dievo Motinos asociacijos organizuojama piligriminė kelionė, kurioje Mišios švenčiamos senosiomis apeigomis, kasmet nuolat augo ir pritraukė daugybę jaunų žmonių su katalikiškomis vėliavomis ir tradicionalistinėmis idėjomis. Baigiamosiose Mišiose dalyvavo kardinolas Gerhardas Ludwigas Mülleris.

Po 100 km maršruto maldininkai taip pat teigė, kad piligriminė kelionė jiems yra dvasinė patirtis, kuria jie reaguoja į didėjantį Prancūzijos visuomenės nukrikščionėjimą. „Einu į Šartrą, nes esu katalikas, o ne todėl, kad esu tradi“, – prancūzų katalikų dienraščiui „La Croix“ sakė vienas paryžietis, lankantis savo vietinę bažnyčią, pavartodamas prancūzišką žargoną, reiškiantį tradicionalistą.

„Jaučiuosi ne tokia vieniša“, – sakė viena jauna motina, paaiškinusi, kad būti katalike jai reiškia nepritarti abortams ir eutanazijai – priešingai nei dabartinė vyriausybė – ir ginti šeimą. Ji sakė, kad islamo ekspansija yra „tikras civilizacinis pavojus“, tačiau savo vaiko musulmonę auklę, kuri nešioja galvos dangalą, pavadino „nepaprasta moterimi“.

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte
Exit mobile version