Šiluvoje – Mergelės Marijos istorinių skulptūrų paroda

Nuo gegužės, Švč. Mergelės Marijos mėnesio, Šiluvos piligrimų centre galima išvysti Mergelės Marijos istorinių skulptūrų parodą. Mergelė Marija – tarpininkė, kurios kelias veda link Dievo. Joje atsiskleidžia unikali moters, motinos patirtis, kurioje telpa ne tik Apreiškimo garbė, tačiau ir milžiniškas skausmas akimis matyti kankinamą Sūnų bei rankose laikyti Jo mirusį kūną. Visgi, tai ir kelias atgimimo link. It Naujoji Ieva, kuri tampa visų Motina per buvimą Motina Dievo.

Skirtingo laikotarpio skirtingų autorių kurtose skulptūrose, atliepiamas bei atskleidžiamas Mergelės Marijos grožis, kuris pasireiškia vidiniu spinduliavimu. Kaip kad medis savimi ir savyje skleidžia gyvybę, taip ir šios skulptūros tarsi atliepia lietuviškųjų Rūpintojėlių tradiciją.

Tad ši paroda apie Švč. Mergelės Marijos gyvenimą, kelią ir nesibaigiančią viltį pasitikint Dievu. O galbūt, tai ištiesta ranka, primenanti, jog gyvenimo kelyje esame ne vieni. Nes Šiluvos šventovėje neužmirštama, jog jei kartais sunku keliauti link Dievo, visada galime kliautis Marijos, Motinos Dievo ištiesta ranka.

Paroda parengta s. Reginos Teresiutes SJE.

Parodą aplankyti galite adresu: M. Jurgaičio a. 17A, Šiluva.

Trečiadieniais – šeštadieniais nuo 10.00 val. iki 18.00 val. bei sekmadieniais nuo 10.00 val. iki 16.00 val.

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte
Exit mobile version