REIKALINGA JŪSŲ PARAMA

„1000 vilties kilometrų” – motociklininkų paramos akcija onkologiniams ligoniams

Kaip ir kasmet, „1000 vilties kilometrų” motociklininkų bendruomenė liepos 9 – 10 d. susibūrė bendram žygiui, kuris turi ypatingą misiją – paremti Šv. Pranciškaus onkologijos centrą.

Tikslas – suvienyti

Paramos akcija „1000 Vilties kilometrų“ – palaikymo žygis per Lietuvą. Šis žygis yra vienas iš „Vilties miesto“ renginių. Jo pagrindinis tikslas – susivienyti, pabūti visiems drauge, palaikyti onkologinius ligonius, autizmu sergančius vaikus, jų artimuosius ir dalintis informacija.

Šiais metais vėl per visą Lietuvą buvo paskleista žinia apie Klaipėdos mieste esančią nuostabią vilties oazę, šv. Pranciškaus onkologijos centrą, ypatingų vaikų, autistų centrą „Elgesio sprendimai”, bei šių vaikų stovyklą „Rožių planeta”. Tai onkologinių ligonių, vaikų autistų ir jų šeimų palaikymo misija.

Paramos akcija „1000 Vilties kilometrų” truko dvi dienas, ir tokiu unikaliu būdu skleidė apie ŠV. Pranciškaus onkologijos centrą Klaipėdoje, teikiamą pagalbą onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems, renkamą paramą centro veiklai tęsti.

Centro bendruomenė, kaip ir kiekvienais metai, yra labai dėkinga neabejingiems motociklininkams už jų ryžtą, draugystę ir paramą.

„Juk dėl to kas svarbu, kas gera, gražu, galima nuvažiuoti tūkstančius kilometrų, aukojant savo laiką, energiją ir lėšas, tam, kad nors maža dalelyte galėtum prisidėti prie vilties, gerumo ir pagalbos tiems, kuriems jos labiausiai reikia”, – sako akcijos organizatoriai.

Žygiui suvienija bendri ir asmeniniai tikslai

Kiekvienas misijos dalyvis turi ir savo asmeninį tikslą – išreikšti palaikymą savo artimam sergančiam žmogui. Akcijos dalyviams yra ypač artimi ir puikiai suprantami autistus vaikus auginančių šeimų išgyvenimai, kurie paliečia ir juos.

Paramos akcijos metu motociklais važiuoja ir onkologiniai ligoniai, kurie tokiu būdu, apsupti vieningos bendruomenės, kelionės metu pasisemia vilties, meilės ir suvokimo, kad gyvenimas su ligos diagnozės paskelbimu nesibaigia, o tiesiog reikia išmokti gyventi kitaip.

Kaip skelbia akcijos organizatoriai, visus jos dalyvius vienija meilė žmogui, kuriam kartais pritrūksta vilties, noras jos įkvėpt, palaikyti ir padėti.

„Šiais metais tradiciškai nukeliavom 1000 km. gražiausiais Lietuvos keliukais, aplankėme įvairius miestus (Tauragę, Marijampolę, Alytų, Molėtus, Anykščius, Šiluvą ir kt.). Apsilankėme Pivašiūnų bažnyčioje, Prezidento A. Smetonos dvare, bei Šiluvoje, kur susitikome su arkivyskupu L. Virbalu. Tai yra ypatingos akimirkos, kurios šildo, pakylėja bei padeda dar aiškiau suvokti šios misijos prasmę ir bendrystės svarbą”, – rašoma akcijos pranešime.

Kaip buvo rašoma Šiluvos šventovės feisbuko paskyroje, liepos 10 d. ir Šiluvoje sustojo „1000 Vilties kilometrų” keliautojai. „Ir nors motociklų varikliai gaudė garsiai, tačiau dar garsesnė buvo vilties žinia, skambėjusi arkivyskupo Liongino Virbalo SJ lūpomis Apsireiškimo koplyčioje”, – buvo rašoma apie motociklininkų atvykimą į Šiluvą. Šiluvos šventovė tądien tiek buvo kupina vilties ir tikėjimo, jog juos pajuto ir gausus akcijos dalyvių būrys.

„Akcijos metu bendraujame su žmonėmis, pasakojame apie centruose vykdomą veiklą ir kokios pagalbos ten galima sulaukti, taip pat renkamos aukos, parama šių centrų veiklai”, – pasakoja organizatoriai.

Surinkta 12119,20 eurų

Šiais metais motociklininkų akcijos metu buvo surinkta 12119,20 eurų paramos. Šv. Pranciškaus onkologijos centrui ir vaikų autistų centrui „Elgesio sprendimai” buvo perduota po 6059,6 eurų paramos, kaip seklbiama organizatorių pranešime.

„Dar kartą visiems dalyviams kiekvienam asmeniškai ir visiems kartu labai ačiū už Jūsų Širdis, Meilę, Tikėjimą, už Viltį, kurią dalinat tiems, kam jos kartais pritrūksta”, – dėkoja paramos akcijos organizatoriai.

Žygyje dalyvavo 90 motociklų ir 126 žmonės.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

REKOMENDUOJAME

Nijolės Sadūnaitės knyga
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Patreon paramos skydelis
Paypal paramos skydelis
banko paramos skydelis
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJ0YXB0aSBzYXZhbm9yaXUifQ==
eyJhbGwiOiJiYW5rbyBwYXJhbW9zIHNreWRlbGlzIiwicG9ydHJhaXQiOiJwcmFuZSJ9

NAUJAUSI

Būtume dėkingi, jei mus paremtumėte